Forza Sankt Pauli Holland!

Fcsp.nlHet begon een jaartje geleden met een zoekactie naar Nederlandse Sankt Pauli Fans op Facebook. Die bleken er (natuurlijk!) te zijn. Met een eerste kleine groepje startten we een Facebook Community en van het één kwam het ander. De Facebook groep telt inmiddels ruim 80 leden, op andere social media platforms zijn we eveneens actief, en belangrijker nog: we ontmoeten elkaar inmiddels! Mooi om te zien hoe zo iets in een dik half jaar vorm krijgt!

FC Sankt Pauli. Er gaat geen dag voorbij of ik denk wel aan die bijzondere club. Een liefde die voor mij persoonlijk begon in het seizoen 2010-2011 toen ik ze als dappere ‘underdog’ zag spelen in Leverkusen. Destijds nog in de Bundesliga. Ze verloren (onterecht) en zouden een paar weken later degraderen. Maar mijn hart hadden ze veroverd, met name vanwege de hartstochtelijke support van een wonderlijk collectief supporters. Zoiets had ik nog niet eerder ervaren.

De jaren er na ging ik de club intensiever volgen en groeide de liefde, ondanks magere resultaten en dankzij het ‘leftwing‘ gedachtengoed. En toen groeide ook de gedachte en de wens om dat fanship uit te dragen, het liefst met gelijkgestemden. Maar zijn die er en hoe ze te vinden? Mijn ‘vrijage’ met de Braun Weisse Tulpen liep op niets uit. Als jonge vader kon ik niet aan de verwachting voldoen om eerst maar eens wat wedstrijden in Den Haag te komen kijken. Dan maar zelf iets beginnen? Eens kijken of een Fanpagina op Facebook aanslaat?

De Facebook pagina kwam er, met als snel een groepje leden van het eerste uur. Inmiddels zijn we er met 88 man actief, waarvan het merendeel elkaar niet kende. Accounts op Twitter en Instagram volgden. Vrienden gingen mee naar wedstrijden en raakten ook verkocht. En in het voorjaar waren er eerste ontmoetingen in Düsseldorf en Bochum. Gaaf om mee te maken!

De volgende stap is concretisering van het lidmaatschap. Daaraan werken we nu. Er zijn ambities om Viva Con Agua in Nederland te supporten en natuurlijk willen we samen naar wedstrijden. Kortom: de kop is er af en we gaan nog mooie dingen doen. Sluit je vooral aan als je je verwant voelt aan het gedachtengoed van FC Sankt Pauli en het leuk vindt om contact te hebben met geestverwanten. Voor 19.10 EURO ben je een jaar lang lid. Forza!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s