FC ST Pauli: 5 video’s die je moet zien

FCSP 7Waarom in hemelsnaam fan zijn van FC Sankt Pauli? Het valt bijna niet uit te leggen. In elk geval niet in woorden. Met beelden gaat dat al een stuk beter. Vandaar dat ik 5 documentaires op een rijtje heb gezet die je een goed beeld geven van de club. Let op: met name de laatste twee video’s zijn zeker controversieel…

Hoe maak je duidelijk waarom je op maandagavond -met zenuwen in je lijf- een brakkige livestream volgt om ‘live’ te ervaren hoe de ‘boys in brown’ een zwaarbevochten gelijkspel halen bij Sandhausen? Dat je maandenlang toeleeft naar een wedstrijd tegen Erzgebirge Aue? Dat je stickers laat maken en die de wereld rondstuurt. Dat je met een aantal anderen een fanclub opricht? Dan moet je wel een steekje los hebben, toch? Of in elk geval veel te veel vrije tijd…

Wij weten wel beter! Feit is: je moet gewoon een keer in de Millerntor geweest zijn om een wedstrijd mee te maken, inclusief het hele voor- en naspel bij iconen als de Fanladen, de Jolly Roger en Weinbar 1910. Maar goed, als dat er (nog) niet inzit en je hebt wel interesse, dan vind je hieronder 5 video’s die je veel duidelijk zullen maken over het unieke karakter van FC Sankt Pauli. Beelden zeggen nu eenmaal veel meer dan woorden!

Paulinen Platz
Docu van een uur over de achtergronden van de club, de nauwe verwevenheid met de wijk Sankt Pauli en de impact van de fans op de club.

Das ganze Stadion
Een documentaire over voetbal waarin je geen bal ziet rollen. Centraal staan alle typen fans binnen de club en hun verhalen en beleving. Ook een uur genieten. Je voelt de adrenaline van de tribunes spuiten, of de berusting als het tegenzit (en dat gebeurt nog al eens….)

FC Sankt Pauli – Germany’s Progressive, Punk Soccer Club
Een mooi sfeerbeeld van het progressieve Vic.com. Een minuut of 20 waarin mooi wordt geschetst waar de club voor staat en welke spanningsvelden er zijn op het gebied van politiek en commercie.

FCSP Imagefilm US
Stoere video, maar ruim bediscussieerd. Sankt Pauli is geen rijke club. Gedurende langere tijd gingen alle merchandise inkomsten naar een andere partij. Nu zijn de rechten terug en kan de club verdienen, maar past deze commerciële handelswijze wel bij de Kiezkicker? Dit is een promotiefilm van nog geen 3 minuten voor de Amerikaanse webshop. Rock & Roll football.

FC Sankt Pauli | Fail. Fight. Come back stronger
Promotiefilm van kledingsponsor Under Armour. Kort, scherp gesneden (1 minuut) en opwindend. Maar: UA ligt niet goed bij de fans. De CEO van het bedrijf dweept met Donald Trump en het merk kleedt ook het leger en is sponsor van de jachtsport. Tsja…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s