FC ST Pauli – Erzgebirge Aue 1-1

FC ST Pauli-Aue (27.10.2017) by Cor Radix

Wedstrijdverslag door Cor Radix:

Als doorgewinterde St.Pauli fan krijg ik regelmatig het onbedwingbare gevoel in mijn lijf dat ik naar Hamburg moet afreizen om mijn club te zien en vooral te voelen. Wie ooit in Millerntor een wedstrijd van St.Pauli heeft bijgewoond weet waar ik het over heb. Omdat Hamburg toch zo’n 400 km. rijden is overnachten wij altijd in Hamburg en combineren wij (Tjerk en ik) de wedstrijd van onze club met een andere (leuke) wedstrijd uit de 1e of 2e bundesliga. Onze keuze was dit keer gevallen op FCSP tegen Aue op vrijdag 27 oktober 2017 en Hannover 96 tegen Borussia Dortmund op zaterdag 28 oktober. Toch alweer mijn 3e thuiswedstrijd van dit seizoen. Het is een soort verslaving, ik kan het gewoon niet laten ;-). Ieder zijn hobby’s zullen we maar zeggen.

Tickets op tijd besteld, hotel gereserveerd en op de wedstrijddag in alle vroegte vertrokken richting Hamburg. Om 12.30 uur stonden we strak geparkeerd voor ons hotel voor één nacht, op een steenworp afstand van het Millerntor Stadion. De middag hebben we o.a. besteed aan een bezoek aan de winkel van Rebelzer, de street-art kunstenaar van de mooie ‘Freaks’ op de muren van het Millerntor-stadion. Wat een geluk dat we Rebelzer himself in zijn winkel troffen. Na wat gekletst te hebben over St. Pauli, Viva-con-Agua  en wat aufklebers te hebben uitgeruild liepen wij verder Hamburg in richting haven voor een Astra-tje ;-). Je zag en merkte dat het wedstijddag was, overal in de wijk zag je fans van St.Pauli en plukjes Erzgebirge Aue fans lopen. Het leuke is dat dat gewoon allemaal door elkaar heen kan.

Het is aan te bevelen om lekker vroeg voor de aftrap naar het stadion te gaan om te genieten van de sfeer, ‘Würst und Durst’ of gewoon wat te kletsen met andere fans over voetbal en politics. Natuurlijk mag een bezoek aan de ‘fanladen’  niet ontbreken. Via café Shebeen (/ ) voor, een klein Astra-tje, waren wij dan ook zo rond 16.00 uur op het Harold-Stender-Plaz voor het Millerntor stadion. Om 17.00 uur stond er, met dank aan sponsor Fritz-Kola, op het voorplein een optreden van de Hamburgse band LeFly St.Pauli Tanzmusik (http://www.lefly.de/)  gepland die we absoluut niet wilde missen. Ga beluisteren die band mensen!!!! Wat een energie. Een heerlijke opwarmer voor de wedstrijd. Nog even bij de Fanladen, onder de Gegengerade, naar binnen geweest om mijn Aufkleber verzameling aan te vullen en een FCSP-Holland aufkleber achter te laten. Tijd het stadion in te gaan en op zoek naar onze plaatsen.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om in het staan-vak de wedstrijd te zien, maar vooral te voelen tot in je stuit! Dat kan toch het beste tussen de FCSP Ultra’s op de Südkurve. Omdat het vrij lastig is om kaarten voor het sta-vak op de Südkurve te bemachtigen (vrijwel altijd uitverkocht) waren wij in het bezit van zitplaatsen boven het sta-vak op de Südkurve. Maar met een beetje mazzel loop je gewoon door de controle het sta-vak in. Gewoon doen, beetje burgerlijke ongehoorzaamheid past wel bij ons St.Paulianers toch ☺. Het ‘ das Herz von St.Pauli’ en ‘Hells Bells’ voor de aftrap bezorgen mij iedere keer weer kippenvel. De strijd gaat beginnen. Onder de confetti en papiersnippers en met een Astra in de hand proberen we iets van de wedstrijd te zien. De wedstrijd zelf was voetballend gezien van een bedenkelijk niveau maar de ‘immer-wieder’ tomeloze inzet van de ‘boys-in-brown’  en het hartstochtelijke gezang van de fans maken dat ruimschoots goed. Ik heb een voorliefde voor Vorsängers, ook wel Capo’s genoemd. Iets wat je in Nederland nauwelijks ziet in de stadions. Gefascineerd kijk ik hoe (maar liefst 4)  Vorsängers met hun roeptoeters de fans opzweepen en songs inzetten. Met de rug naar het veld staan die gasten 2x 3 kwartier topsport te bedrijven. GEWELDIG!

Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn: 1-0 ruststand (doelpunt: Dudziak) en 1-1- eindstand. Het blijft voor ons lastig om van FC Aue uit het Erzgebirge te winnen. Moe maar voldaan lopen we, nog in een roes verkerend, naar het Clubheim voor wat napraten en (alweer) een Astra-tje. Het is nog vroeg, 21.30 uur, op naar de Reeperbahn…. 😉

Zaterdag: na het Frühstück met héél veel koffie om 11 uur richting Hannover voor onze 2e wedstrijd. Hannover 96 vs. Dortmund, een topper in de Bundesliga. Voetballend gezien een waanzinnig hoog niveau, maar qua beleving en sfeer niet te vergelijken met St. Pauli. Hannover won wel (verrassend) met 4-2. Nee, geef mij maar FCSP, de club waar ik mijn hart aan heb verpand en dat zal altijd zo blijven. Op ‘nach Hause’ en plannen maken voor een volgende wedstrijd. Hopelijk in het bijzijn van vele Nederlandse St.Pauli liefhebbers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s