Kleur bekennen…

Sankt Pauli Holland

Mooi is dat. Krijg je -van niemand minder dan Anarcho – te horen dat we er geen reet van snappen. Waarover het ging? Onze rood-wit-blauwe FC ST Pauli sticker. Dat hoort toch niet! Als fan van FC Sankt Pauli beken je klaarblijkelijk geen kleur….

De meningen zijn verdeeld. Ook op onze Facebook pagina woedde al eens een discussie over het gebruik van de nationale driekleur om onszelf als Nederlandse fans van Sankt Pauli te identificeren. Nationalisme past niet bij de club, zo wordt dan gezegd. Maar: is het nationalistisch bedoeld als je met de Nederlandse kleuren alleen wilt uitdrukken dat de Kiezkicker óók fans in hun buurland hebben?

We zijn ook bepaald niet de enige fanclub die laat zien waar het vandaan komt. Zo voert Toronto de Maple Leaf en wat te denken van de Catalaanse vrienden? En daar wordt het helemaal diffuus. De kritiek lijkt namelijk vooral uit de Antifa hoek te komen, daar waar men zich nadrukkelijk manifesteerde als grote voorstanders van de Catalaanse onafhankelijkheid. De vraag is dan waarom een dergelijke uiting van Nationalisme wel van harte wordt gesteund.

Vragen, vragen, vragen. Maar goed: we zijn de beroerdste niet. Daarom is ons logo nu niet meer in rood-wit-blauw maar in de regenboog kleuren. Iemand daar iets op aan te merken? We horen het graag. En: Anarcho: deze is voor jou…

Advertenties

3 gedachtes over “Kleur bekennen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s