Tegen Jahn maakten ze er weinig van…

Een verslag van de thuiswedstrijd tegen promovendus Jahn Regensburg. Een ideale gelegenheid om na zes thuiswedstrijden zonder overwinning weer eens de volle buit binnen te halen. Niet dus. Na een troosteloze 0-2 achterstand na een ruim half uur eindigt de wedstrijd uiteindelijk gelijk:  2-2. Dat voelt dan nog een beetje als opluchting, maar de club schiet er weinig mee op. De degradatiezone komt dichterbij…

Deze wedstrijd bezoek ik met Daniël. In Hamburg ontmoeten we Thomas, Mathijs, Dennis, Mustapha en nog een paar anderen. We hebben tickets voor staplaatsen op de Südkurve. Geregeld via de Fanladen. Laatstgenoemde mannen zijn met de trein, wij met de auto die we in de Rindermarkthalle parkeren, naast het stadion.

De wedstrijd is op zondagmiddag om 13.30 maar wij rijden de stad rond 10 uur binnen. Een behoorlijk deel van de wedstrijdbeleving is sfeer proeven vooraf. Door de wijk struinen, mét een Astraatje. Even naar het water bij de Landungsbrücke, dan de wijk in voor streetart en het ‘voelen’ van de wedstrijd. Ook een bezoek aan de Fanladen natuurlijk, maar dan ben je al bij het stadion.

Voor de wedstrijd een meeting met Nick Davidson, de auteur van Punks, pirates and politics. Een boek dat je als ST Pauli fan natuurlijk hebt gelezen. Een rendez-vous die we via Twitter hebben geregeld. Er is namelijk ook een levendige social media scene rondom de club.  En waarom? Dat is toch vooral het progressieve, linkse en idealistische karakter van de club. Van het voetbal moeten we het meestal niet hebben.

Ook vandaag niet helaas. Ondanks de goede sfeer vooraf is het spel hopeloos. Balbezit duurt geen halve minuut. Uiteraard profiteren de gasten. Na een half uur is het 0-2. Ongeloof golft van de tribunes. Wordt het zó’n middag? Dat valt uiteindelijk mee. Aan onze kant scoort ST Pauli uit het niets twee keer achter elkaar en dat vlak voor rust. Als ze nog vijf minuten door hadden gespeeld was de 3-2 ook gevallen. Maar dat gebeurt niet. Na de rust begint de wedstrijd opnieuw. Sankt Pauli is beter, maar scoort niet meer. Helaas, want een gelijkspel levert weinig op. Maar goed: ook niet verloren. Op naar de volgende pot, want zo voelt dat toch meestal. Opmerkelijk…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s