Het wordt weer ouderwets billenknijpen

billenknijpen

Eindelijk weer een nieuw voetbalseizoen! Na de teleurstellend verlopen tweede helft van de vorige competie kijken alle Sankt Pauli fans dan ook reikhalzend uit naar een nieuw begin. De eerste wedstrijd (uit) FCSP met een verdienstelijk gelijkspel. Wél jammer dat -geheel in Sankt Pauli  stijl- het team de gelijkmaker pas in de laatste minuut incasseert. Toch is er volop reden voor een volgepakte Millerntor om de eigen ploeg in de eerste thuiswedstrijd hoopvol en hartstochtelijk te begroeten als het veld wordt betreden. Kippevel! Ruim 90 minuten later is de deceptie groot. Het middelmatige Fürth heeft geen kind aan de thuisploeg en neemt de drie punten eenvoudig mee. Op basis van het vertoonde spel, de waslijst aan blessures en een gebrek aan nieuwe aankopen dringt bij veel supporters het besef door: dit wordt een zwaar seizoen. Alle zusammen!

Natuurlijk het klinkt wat zwaar op de hand om al na twee wedstrijden de noodtoestand uit te roepen. Toch lijkt er dit seizoen weinig reden voor optimisme. De afgelopen jaargang maakte duidelijk dat het huidige team echte versterkingen nodig heeft. Versteviging van de verdediging, hogere kwaliteit op het middenveld en meer scorend vermogen voorin. Op alle fronten is vers bloed benodigd.Helaas vertrekken er in de zomerstop vooral spelers. De paar aankopen die worden gedaan ogen niet als regelrechte versterkingen (een spits die afgelopen seizoen 1 keer scoorde!) en de lange lijst blessures lijkt maar niet korter te worden. Ondertussen is de concurrentie wel actief op de transfermarkt en zijn de degradanten Hannover, Stuttgart en Nürnberg teams met ambities om zo snel mogelijk terug te keren naar de Bundesliga.

De keerzijde is natuurlijk dat de club gedwongen is om de eigen jonge talenten een kans te geven. In de uitwedstrijd bij Bielefeld valt bijvoorbeeld de jonge aanvaller Conteh direct op, maar even duidelijk schiet hij tekort in de eerste uitwedstrijd. Hetzelfde geldt voor verdediger Niklas Hoffmann. Ook de meer ervaren spelers als Knoll, Buballa en Kalla (Fussballgot!) weten het jonge team niet op sleeptouw te nemen.

Als na een aantrekkelijke eerste 20 minuten het team bovendien wordt geconfronteerd met een zware blessure voor aanvoerder Avevor knakt er iets. De overtreding waardoor ‘Jackson’ geblesseerd raakt wordt niet bestaft. Sterker nog: Fürth speelt door en scoort. Een mentale klap die het team niet te boven komt. Fürth loopt vervolgens snel uit naar 0-2. Vlak voor rust lukt het wonderwel om de ‘Anschlusstreffer’ te maken, maar in de tweede helft blijkt er weinig meer mogelijk. Uiteindelijk wordt het 1-3.

Natuurlijk is een matige start geen voorbode voor een slecht seizoen. Vorig seizoen verliep het zelfs andersom. Toch moet worden vastgesteld dat de huidige selectie te smal in omvang is, ook al keren de komende weken telkens spelers terug na lang blessureleed. Ook zij zullen echter tijd nodig hebben om weer op niveau te komen of -beter nog- het verschil te maken.

Het is dan wel jammer dat de vorige trainer het bijvoorbeeld niet zag zitten in een speler als Bernd Nehrig die na een gefrustreerd vertrek wel Eintracht Braunschweig op sleeptouw nam en die club behoedde voor degratie naar de Regionalliga. Zulke vuurvreters ontbeert het team compleet. Niet voor niets sprak trainer Luhukay vlak voor de start van het seizoen harde woorden over het feit dat bij FC ST Pauli de echte winnaarsmentaliteit te vaak ontbreekt. Maar de reacties van de fans op deze woedeaanval maakte tevens duidelijk dat de afstandelijk ogende Luhukay zelf bepaald niet geliefd is.

Toch zal -als het er écht op aankomt- iedereen zich wel weer achter de club scharen. De afgelopen jaren is er vaker tegen degradatie gespeeld. Hopelijk heeft Henk Veerman het scoren -na zijn 8 maanden blessureleed– het scoren niet verleerd en draagt hij bij aan een seizoen waarin het ouderwets billenknijpen wordt. Als we het uiteindelijk maar redden. En ons revancheren tegen HSV. Want: Hamburg is bruin-wit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s