Samen voor FC Sankt Pauli!

Schutrups Sankt Pauli HollandMoin of moi? Bij het illustere FC Sankt Pauli maakt het niet uit. Wie wel eens in een Hamburgse fanshop van de club is geweest werd ongetwijfeld hartelijk ontvangen (Moin!) door een alternatief ogende, rijkelijk getatoueerde punker, rocker of skater. Maar de Drentse variant (Moi!) is eveneens mogelijk. Daarvoor moet je naar Exloo. Een dorp waar het contrast met Hamburg haast niet groter kan zijn. Geen enorme havenkranen, maar imposante bomen. Geen miljoenenstad die 24/7 levendigheid kent, maar de rust van een kleine woongemeenschap. Geen alternatief, volgestickerd verkooppunt maar de fraaie winkel van de firma Schutrups. Mét een indrukwekkende collectie FC Sankt Paul artikelen. Ook dat is Sankt Pauli.

De winkel van Jan Schutrups geniet bekendheid in het Noorden van het land. Klanten uit heel Friesland, Groningen en Drente weten de weg naar Exloo te vinden. Voor specialistische voetzorg, maar ook voor schoenen, vrijetijdskleding en outdoor equipment. Ook individuele sporters en de noordelijke betaald voetbalverenigingen weten Schutrups te vinden. Interessante klanten voor de voetbalgekke Schutrups, die er echter geen geheim van maakt nóg een grote voetballiefde te hebben: het Hamburgse FC Sankt Pauli. En de liefde is wederzijds. Als enige ondernemer in de wereld mag Schutrups een omvangrijke collectie FC ST Pauli merchandise verkopen. Van de officiële tenu’s tot allerhande fanware. Niet alleen via de winkel, maar ook via een eigen webshop.

Dat Schutrups dit privilege heeft verworven is uiteraard een kwestie van slim netwerken en de juiste ondernemersgeest. Maar dat onvoorwaardelijk in combinatie met diepgaande kennis van de club en trouw aan de idealen. Sankt Pauli is een vrijgevochten voetbalclub die het van de sportieve prestaties niet persé moet hebben. De club staat veel meer bekend als luis in de pels van de toonaangevende Duitse voetbalclubs waar het grote geld regeert en supporters zijn ingeruild voor klanten. Daarnaast doorleven de club en de fans idealen op het gebied van gelijkheid in ras, geslacht en geaardheid. Daarmee is Sankt Pauli veel meer dan ‘zomaar’ een voetbalclub met een cultstatus. Allemaal aspecten die sterk tot de verbeelding spreken bij Jan Schutrups en Stijn Rolink. Laatstgenoemde is specifiek verantwoordelijk voor de Sankt Pauli collectie en de activiteiten er om heen.

Tot die activiteiten behoort een partnership met FC Sankt Pauli HollandSankt Pauli Holland: who we are; we zijn een officiële fanclub van de Hamburgse voetbalclub. Leden van onze fanclub krijgen korting op Sankt Pauli spullen die ze kopen bij Schutrups, maar daar is het in de samenwerking niet primair om te doen. Het gaat er beide partijen om te laten zien dat modern voetbal ook met behoud van idealen kan worden gespeeld. Dat voetbal en politiek geen gescheiden werelden zijn. Sterker nog: dat de massale aandacht voor voetbal kan en moet worden gebruikt om gelijkheid tussen mensen na te streven. Voetbal(beleving) met een duidelijk en uniek verhaal. De samenwerking tussen Schutrups en FCSP Holland biedt mogelijkheden om het Sankt Pauli gedachtegoed breder uit te dragen. Dat zal gebeuren met diverse activiteiten. Niet alleen rondom voetbal, maar ook met aandacht voor kunst en cultuur. Geheel in de geest van Sankt Pauli!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s